Recomandări pentru plimbările mai lungi pe bicicletă

Plimbările pe bicicletă ne oferă emoții unice și posibilitatea de a ne bucura de aerul curat și de o companie de prieteni alături.

   Dacă plimbările prin parc sau prin oraș nu te mai fascinează, înseamnă că ești pregătit pentru o plimbare mai lungă în afara orașului.

   Dar înainte de încăleca șaua spre prima ta aventură pe bicicletă, asigură-te că ești pregătit pentru asta! Noi îți recomandăm să iei în calcul următoarele 5 aspecte:

1. Starea tehnică a bicicletei

Asigură-te ca bicicleta ta este în stare bună de funcționare, pentru a nu avea suprize în timpul turei. Poți face chiar tu verificarea tehnică, sau, mai simplu, poți merge la un service specializat.

Verifică frânele: sistemul de frânare este foarte important pentru siguranța oricărui biciclist. Nu pleca la o tură (de fapt, nici măcar la o simplă plimbare) dacă frânele tale nu sunt funcționale

Verifică sistemul de transmisie al bicicletei: acesta îți permite să schimbi vitezele pe foi și pinioane pentru o abordare cât mai facilă a traseului

Verifică lanțul: un lanț neuns va face pedalatul anevoios și va scoate sunete urâte

Verifică anvelopele: asigură-te că anvelopele sunt umflate bine și nu dau semne că s-ar rupe (nu sunt crăpate). Este indicat a se umfla la presiunea (PSI) inscripționată pe marginea acestora.

2. Pregatirea fizică

Știm că esti super entuziasmat de ideea primei tale aventuri pe bicicletă în afara orașului, dar trebuie să fii realist și să planifici o tură a cărei distanță poate fi acoperită lejer și fără să îți pună probleme de ordin fizic. Daca prognoza meteo anunță vânt puternic, atunci numarul kilometrilor poate fi și mai mic decît aveai inițial în plan. 

3. Skill-uri de „supraviețuire” pe 2 roți

Pentru că odată plecat în tură ești oarecum pe cont propriu, ar fi bine să ai habar de câteva lucruri care ți-ai putea fi necesare la un moment dat:

Asigură-te că știi sa faci o pană! Gasești nenumarate tutoriale pe youtube care te învață cum să repari o pană, așa că nu ar trebui sa fie foarte greu

Incearcă să ai habar de regulile și semnele de circulație

4. Ce să iei cu tine în bagaj

Sunt anumite lucruri pe care orice biciclist trebuie să le aiba la el (mai ales la o tură):

 Cameră de schimb: citește indicațiile de pe anvelopă și cumpară o cameră care se potrivește cu aceasta

Pompă și leviere: fără acestea nu poți repara o pană, oricît de multă bunavoință ai avea, deci nu le uita acasă

Multi-Tool: adică scule necesare efectuării unor mici reparații (șuruburile sunt capricioase, nu știi când se slăbește vreunul)

Apa și ceva mâncare: senzația de foame pe care o simți în timpul pedalatului este mai agresivă decat cea obișnuită. Asigură-te că ești bine hidradat și alimentat.

Hartă: dacă nu ai smartphone conectat la internet, atunci este indicat să ai o variantă printată a traseului

5. Echipament obligatoriu

Cască: știm că arăți extrem de bine fără cască și că aceasta o să îți strice freza, dar trebuie să o porți!

Mănuși: nu este obligatoriu să le porti dar gelul din interior îți va proteja palmele împotriva amorțelii

Pantaloni cu bazon: bazonul este acea bucată de burete plasată în zona inghinală. Acești pantaloni te vor salva de durerile groaznice pe care le vei avea în urma statului prelungit în șa 🙂

Elemente reflectorizate și lumini: se prea poate să te prinda noaptea pe bicicletă, mai ales dacă întâmpini evenimente neprevăzute, așa că fii prevazator și pune-le în bagaj

Echipament impermeabil: nu este absolut necesar, dar te poate salva de la dârdâială în căz că plouă

Act de identitate și bani.

Distribuie

Mai multe articole

CE ESTE O PISTA PENTRU BICICLISTI?

Multi dintre noi avem biciclete dar nu avem piste pentru biciclisti. Pista pentru biciclete este o portiune limitata a drumului care este destinata exclusiv pentru

Trimite-ne un mesaj