Biciclete pentru toată familia

Cum să circuli cu încredere!

Publicat: 20/02/2017
Autor: Profir Vasile

Deplasarea cu bicicleta combină transportul practic cu exerciţiul plăcut şi sănătos. De îndată ce veţi învăţa tehnicile, încrederea, siguranţa şi distracţia vor spori considerabil.

Deplasarea cu bicicleta este distractivă şi vă veţi simţi minunat atunci când veţi avea încredere în cunoştinţele şi abilităţile dumneavoastră de a folosi bicicleta pentru a vă deplasa acolo unde doriţi şi de a circula în siguranţă.

Deplasarea corectă cu bicicleta, aşa cum este prevăzută, necesită un nivel obişnuit pentru un adult de îndemânare, precum în cazul conducerii unui autovehicul. Sub multe aspecte, deplasarea cu bicicleta este asemănătoare conducerii unui autovehicul. Cu câteva excepţii, bicicliştii au aceleaşi drepturi şi se supun aceloraşi reguli ca şi automobiliştii.

Din anumite puncte de vedere, bicicleta diferă de majoritatea autovehiculelor: este mai mică şi de obicei mai înceată. Frânele sunt controlate în mod diferit, trebuie să vă menţineţi echilibrul pentru a conduce şi trebuie să puneţi un picior pe sol atunci când opriţi.

Bicicleta este un vehicul special şi din cauza faptului că mulţi dintre ceilalţi participanţi la trafic nu înţeleg sau nu se aşteaptă ca bicicliştii să execute manevre corecte. Din acest motiv trebuie să depuneţi un efort deosebit pentru ca acţiunile şi intenţiile să vă fie clar înţelese.

Comunicarea cu ceilalţi utilizatori ai şoselei este cheia siguranţei dumneavoastră.

Plimbări plăcute!

Contacte

Velojan
Abonează-te la VeloJAN

Fii mereu la curent cu cele mai noi reduceri și promoții

sau
cicle Descarcă ghidul biciclistului 2017 Descarca Gratis